Další veřejná lež

Víte jaká je výhoda pravdy? Nemusíte si pamatovat, co jste komu řekli. Již několikrát jsem zaregistroval, že starosta Kunratic u Cvikova lže. Bohužel, opět musím konstatovat, že jsem ho přistihl při této nepěkné činnosti.

Záležitost se odehrála na 23. zasedání zastupitelů Kunratic u Cvikova 25. 1. 2012. Zde jsem se dotázal starosty, proč je mi v rozpravách udělováno slovo až jako poslednímu. Odpověděl mi, že nejprve mají právo vyjádřit se zastupitelé. Na můj dotaz, kde k tomuto nesmyslu přišel, už mi starosta neodpověděl.

A já vím proč. Protože to je prostě lež. Starostovo tvrzení, že zastupitelé mají právo vyjádřit se dříve, než občané, je sprostá lež. V aktuálním jednacím řádu zasedání zastupitelů, je uvedeno, že slovo je diskutujícím udělováno v pořadí, v jakém se přihlásili.

To, že se starosta nevyzná v zákonech ČR, už nám častokrát předvedl. To, že se nevyzná ani ve vnitřní směrnici, kterou vydal samotný OÚ, je překvapující. Navíc pokud si matně vzpomínám, sám starosta byl předkladatelem současného jednacího řádu. Měl by jej tedy znát dokonale.

Je zřejmé, že starosta dělá všechno pro to, aby mi znechutil účast na jednání zastupitelů. Naneštěstí pro něj, mě jeho neznalost a jeho věčná pochybení spíše rozradostňují, protože se tím neustále potvrzuje mé tvrzení, že starosta by měl urychleně odejít nebo být odejit z funkce.

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality, Pochybení úřadu. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář