Velký třesk

Velkým třeskem začala existence všeho, co doposud známe. Zlomový okamžik celého vesmíru, kdy se energie přeměnila ve hmotu.

Jenže běžní lidé se s setkávají se svými vlastními “velkými třesky”. Jeden takový se odehrál v Kunraticích u Cvikova i v neděli 15. ledna. Bohužel, skončil bezvědomím. Dnes ke mě dorazila nepotvrzená informace, že bezvědomí trvá.


Zdá se, že starostova pobídka ku práci pro obec, se stále míjí účinkem. Zejména na zaměstnance OÚ Kunratice u Cvikova. Víkendový stav prostranství návsi byl totiž velmi žalostný. Radovat by se z něj mohli snad jen hokejoví nadšenci. Jedná se o další důkaz, že OÚ Kunratice u Cvikova není schopen zajistit bezproblémový chod obce. Kolik se musí ještě stát nepříjemných či tragických událostí, aby si občané Kunratic u Cvikova uvědomili, že chod obce byl opět svěřen do rukou neschopných?

Jakým způsobem je zajištěna zimní údržba obecních prostranství a komunikací? Mlhavá informace starosty v zápise z 20. zasedání ZO “Na základě dotazu p.Pavluse p. starosta seznámil ZO s opatřením na zimní údržbu komunikací. Služba je zajištěna p. Seidlem.” nám mnoho nepoví. Nikde není žádná zmínka o smlouvě, které by definovala, jak má být zimní údržba provedena. Zdá se, že mnohá opatření, která zajišťuje starosta, stojí na vodě. Za připomenutí stojí i starostova “ústní dohoda o provozu sběrného dvora” s panem Čížkem. On se jistě ohradí, že dělá jen to, co mu určí zastupitelstvo. Jistě. Ale jakým způsobem? Starostův laxní postoj ke své funkci a zejména k povinnostem z ní vyplývajících, je už nehorázný. Bohužel, díky Vám, občané Kunratic u Cvikova, mu to stále prochází.

Za zmínku stojí i starostovo komické odůvodnění zařazení dalších bodů na program 22. zasedání ZO. Prý na základě článku 4, bod 4 jednacího řádu zasedání zastupitelů obce (proč jednací řád není publikována na obecním webu?). Jedná se o další důkaz starostovy neschopnosti vyznat se v české legislativě. Jednací řád obce je nižší právní norma, než zákon. Starosta to však není schopen pochopit. Zákon stanovuje, že o veškerých bodech, které se budou projednávat na zasedání ZO musí být veřejnost informována nejméně 7 dní předem. Veřím, že většina čtenářů tohoto blogu je již rodiči a vychovává vlastní děti. I ty občas provedou něco, co se dělat nemá. Rodiče pak ratolesti řeknou “to se nedělá, to se nesmí”. I to dítě při opakované informaci pochopí, že se to skutečně dělat nemá a přestane to dělat. Starostu jsme o jeho nezákonném chování informovali již nejméně třikrát. Žádná změna však zatím nenastala. Nechce? Nebo neumí? Nebo nechápe? Nebo nezvládne? Ať už se jedná o jeho jakýkoliv důvod, každý je důvodem pro jeho odchod z funkce starosty. Smutné je, že většina zastupitelů jej podporuje a doplněný (nezákonný) program schvaluje. Těm pak doporučuji přečíst si Hlavu X trestního zákoníku (Hlava X: Trestné činy proti pořádku ve věcech veřejných, Díl 8: Některé další formy trestné součinnosti). Zjistí, že schvalováním, nepřekažením a neoznámením trestného činu se stávají spolupachateli. Nevím, co od starosty za “věrnost” dostanou. Spíš v nadílce věřím orgánům činným v trestním řízení.

Příspěvek byl publikován v rubrice Pochybení úřadu. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

1 komentář u Velký třesk

  1. Vratislav Rejzek napsal:

    S procesem přeměny energie ve hmotu nemusí být každý obeznámen. Přeměnu neodklizeného sněhu v led na používané komunikaci chápe asi každý. Mluvil jsem s několika řidiči, kteří během zmiňovaného víkendu projížděli obcí. Všichni se shodli, že něco takového na celém okresu neviděli. Škoda, že VPP nefungují i v zimním období – pracovní skupina s valníčkem posypového materiálu a lopatami, by během několika hodin učinila veřejné komunikace schůdnými.

Napsat komentář