20. zasedání ZO Kunratice u Cvikova

Konečně se 30. 11. 2011 většina zastupitelů obce Kunratice u Cvikova chytla za nos a dorazila na své zasedání. Pojďme se podívat na momenty, které se nejspíše v zápisu z jednání neobjeví, protože OÚ Kunratice u Cvikova se stále chce svým občanům ukazovat jen v tom dobrém světle navzdory svým neustálým pochybením.

  • pan Tima prohlásil, že byl v návrhové komisi minule. Ovšem minulé zastupitelstvo se pro neúčast usnášeníschopného počtu zastupitelů nekonalo.
  • zastupitelům je opět předložen upravený program, než jaký byl předložen veřejnosti
  • navíc v programu není stálý bod o kontrole plnění usnesení z minulého zasedání, i když si toto naši zastupitelé vložili do jednacího řádu
  • v programu též chybí odložené projednání zprávy z dílčí kontroly, kterou u OÚ Kunratice u Cvikova provedl krajský kontrolní orgán
  • starosta opět neodpověděl na otázku, které organizační složky obec zřídila. Mgr. Minařík uvádí, že toto bylo sděleno na předchozím zasedání ZO (toto však není pravda – lze doložit audio záznamem z 19. zasedání ZO)
  • chcete mít perfektní Vánoce? Zeptejte se starosty, kde na jaře zakoupil obecní PC? Dodnes mu nikdo nedal fakturu k zaplacení. Využijte též takovýto odklad platby.
  • Mgr. Minařík tvrdí, že je v zákoně uvedeno, že se usnesení sepisuje podle návrhu návrhové komise. Tento výmysl však v zákoně nikde není.
  • pan Tíma navrhuje hlasovat o zařazení starostovy poznámky do zápisu. Toto je nesmysl, zápis je o průběhu jednání a takovéto věci do něj prostě patří.
  • jak jsem předpokládal v minulém článku, tak bratr nebyl zvolen do inventarizační komise. Komu by asi tentokrát šlápl na kuří oko?
  • Starosta tvrdí, že pan Pavlus nepodal zdůvodnění k pochybení uvedenému ve zprávě z dílčí kontroly nadřazenými orgány tak, jak mu to ZO uložilo. Toto je opět lež. V zápise z 19. zasedání ZO je uvedeno, že byl pan Pavlus požádán Mgr. Minaříkem o vyjádření, nikoliv o zdůvodnění.
  • bratr navrhuje při projednání rozpočtu obce na rok 2012 u položky veřejné osvětlení navýšení o 30 000 Kč s odůvodněním, že by se tyto prostředky použily na osazení svítidly v ulici kde bydlí (není zde ani jedno). Starosta uvedl, že se v této lokalitě bude ještě stavět a světla se dodají až později. Též na dotaz pana Týmy, kdy že to bude, uvedl, že neví. Pan Kettner dále řekl, že v ulicích, které jsou již hotové (rozuměj, již se tu stavět nebude) světla jsou, a kde ještě hotovo není, tak se veřejné osvětlení zatím nedá. Z dalšího rozhovoru zastupitelů a starosty vyplývá, že OÚ Kunratice u Cvikova ještě nějaké svítidla pro veřejné osvětlení má k dispozici a pan Kettner uvádí, že se dají tam kde bydlí víc lidi. Proč, když před chvíli uvedl, že v obydlených ulicích již světla jsou? (Mimochodem, nová svítidla, která obec osazuje (s celoskleněnými stínidly) jsou naprosto nevhodná a neekonomická, protože není třeba svítit zbytečně na nebe, nýbrž je potřeba světlo odrážet na zem)
  • jak se zdá, obec asi nemá vhodný pozemek na umístění úřední desky (která je ze zákona povinná a obec ji stále nemá i přes veškerá upozornění) a neustále se dohadují kam ji umístit. Můj tip je naproti budově OÚ, na pozemek u bytovky, kde bývalo hřiště pro děti. Navíc zastupitelé dokonce zamítli vyčlenit peníze na její zřízení.
  • starosta chtěl hlasovat o tom, jestli má zastupiteli podat informaci. Pane starosto, sic jste mi tvrdil, že znáte zákon, tak vězte že zákon hovoří jasně: Člen zastupitelstva obce má při výkonu své funkce právo požadovat od zaměstnanců obce zařazených do obecního úřadu, jakož i od zaměstnanců právnických osob, které obec založila nebo zřídila, informace ve věcech, které souvisejí s výkonem jeho funkce. Jak vidno, pane starosto, zákon ještě stále neznáte.
  • Mgr. Minařík při jarním projednávání rekonstrukce obecního webu tvrdil, že kapacita pronajatého prostoru je dostačující. Nyní chválí nového webmastera za odsun fotografii na veřejnou fotogalerii mimo oficiální www, kvůli ušetření místa. Bude pak již dostatek dostatečného prostoru?

Jak vidno, stále se mají naši zastupitelé co učit a zlepšovat se. Přijďte se podívat na jejich práci ve středu 14. 2. Ale radši se teple oblékněte, abyste tu nemuseli sedět v bundách, jako posledně naši zastupitelé.

Příspěvek byl publikován v rubrice Pochybení úřadu, Zasedání zatupitelstva. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář