20. (ne)zasedání ZO Kunratice u Cvikova

Naši zastupitelé se opět nesešli. Na jednom zasedání se pan Iwanejko obrátil na mého bratra se slovy “Je vidět, jak to myslíte vážně.” v kontextu funkce zastupitele obce. Nemám k dispozici docházku zastupitelů, ale jak jsem stačil postřehnout, tak se bratr během současného volebního období nezúčastnil zasedání ZO Kunratice u Cvikova asi 4x. Ovšem jsou zde i tací zastupitelé, u kterých přibližně toto číslo vypovídá o jejich účasti.

Ale pojďme se opět podívat podrobněji na paskvil, jež Obecní úřad Kunratice u Cvikova publikoval, coby program 20. zasedání.

V prvním bodě je zmíněna novelizace obecně závažné vyhlášky, ovšem jak je u OÚ špatným zvykem, není uvedeno které. To je ovšem to nejmenší. Není zde uveden velmi důležitý bod, který však byl na tištěném programu, který byl předložen na samotném zasedání, a to projednání návrhu rozpočtu obce na rok 2012.

Osobně v tom spatřuji záměr, neinformovat veřejnost o projednávání rozpočtu. Alespoň že je tento bod uveden v novém programu.

Dále je v obou programech zmíněna kontrola ZŠ a MŠ, ale opět není uvedeno, čeho a koho se bude kontrola týkat a kdo ji bude provádět.

Perlička na závěr článku. Přečtením programů 20. a 21. zasedání zjistíte, že se bude volit inventarizační komise pro inventuru obecního majetku. Co udělají naši zastupitelé s tím, že se do ní bude opět můj bratr hlásit, když minule objevil značné nesrovnalosti a pochybení? Přihlásí se do ní opět i ti, kteří v ní byli minule, ale inventury se stejně neúčastnili? Bude je zastupitelstvo opět chtít?

Ještě mne napadá… Proč vlastně na oficiálních www stránkách obce Kunratice u Cvikova není nikde ani zmínka o tom, že se zastupitelé nesešli a koná se náhradní zasedání? A krom odkazu na program náhradního zasedání, není na první pohled patrné, že se dnes koná zasedání zastupitelstva, na kterém se náhodou projednává rozpočet obce. Proč by to ale měla veřejnost vědět, že? Ji to asi nezajímá. Nebo někoho nezajímá veřejnost? Nebo někoho nezajímají občané obce? Nebo někdo nechce mít občany obce na zasedání zastupitelstva?

Příspěvek byl publikován v rubrice Pochybení úřadu, Zasedání zatupitelstva. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář