19. zasedání ZO

Účast veřejnosti na zasedání zastupitelů obce Kunratice u Cvikova je zatím mizivá, proto stále přináším postřehy z těchto zasedání.

To, jak se Obecní úřad Kunratice u Cvikova dokáže vyřádit už na samotném programu zasedání, jsem psal v minulém příspěvku. Pojďme se tedy podívat na komentované perličky z 19. zasedání ZO.

  • starosta opět předvedl svoji nepřipravenost na zasedání a hledal podklady k předkládaným úpravám jednacího řádu (trn z paty mu vytrhla místostarostka, která mu půjčila svůj výtisk).
  • starosta oznámil přítomným, že se pořizuje zvukový záznam jednání a podržte se – na obecní záznamové zařízení (zajímavé je, že předminulé zasedání se projednávala též novelizace jednacího řádku, kde byla většina proti tomu, aby zde bylo zakotveno, že se bude z průběhu jednání ZO pořizovat zvukový záznam, navíc zde starosta naléhal na pana Pavluse, aby přestal jednání nahrávat a hrozil přivoláním policie. Marně, ovšem. A planě.).
  • do jednacího řádu od minulého projednávání byly navrhovány dvě změny a obě byly zamítnuty. Jednací řád se tedy vůbec nezměnil a starosta dal hlasovat “Kdo je pro, aby jednací řád vešel v platnost?”. Pokud si dobře pamatuji, již platný byl od 17. zasedání ZO. Ale starostovi asi selhává paměť (další známka toho, že by měl funkci opustit).
  • na otázku pana Třísky starostovi, které složky obec zřizuje, se nedostalo odpovědi. Asi sám neví.
  • ve zprávě kontrolního výboru, který provedl kontrolu plnění usnesení, bylo mimo jiné uvedeno, že ještě v dnešní době není sepsána kupní smlouva o prodeji pozemku z březnového usnesení. Ještě máte v plánu třeba stavět v Kunraticích u Cvikova? Půjčí Vám banka na stavbu Vašeho domu na pozemku, který nepatří Vám? (Zmiňovaná smlouva se netýkala nové výstavby, ale předpokládám, že by zde rychlost vyřízení byla obdobná.)
  • kontrolní výbor asi selhává, resp. jeho členové, protože při přednesu zprávy z kontroly a dalších věcí ohledně kontrolního výboru, pan Iwanejko říká velmi často “já”, takže veškerou práci za výbor pravděpodobně odvádí sám.
  • zastupitelstvo mělo být seznámeno s výsledkem dílčí kontroly a namísto poskytnutí kompletní zprávy jim bylo citováno jen z jedné stránky. Proč?
  • opět zde zaznělo nové slovo – Mgr. Minařík o sobě prohlásil, že není účtař a to samé pak i paní Hanáková, též není účtařka.
  • paní Králová údajně vypracovala směrnici o účtování majetku obce – zajímavé je, že ve Svoru již tato směrnice vešla v platnost 5. 10. 2011. Přesně stejné formátováni a zabarvení textu je asi jen náhoda.
  • zastupitelstvo odložilo několik bodů programu bez hlasování! – viz usnesení z jednání.
  • starosta ujišťoval zastupitele, že pokud budou potřebovat nějakou informaci, tak jim je rád poskytne. Zajímavé. Na mnou požadované informace již čekám déle jak pět měsíců. Myslím si, že je to ostuda.
  • Mgr. Minařík se domnívá, že pokud se mluví v množném čísle o zastupitelích, tak je to automaticky i o něm (asi chce být u všeho). Prý učí nebo učil češtinu (tato informace není podložena, ale pamatuji si, jak na jednom zasedání hovořil o tom, jak ho kolegové nabádali, aby vystoupil na návsi a něco nás z češtiny naučil) . Já se domnívám, že v množném čísle se dá hovořit už ode dvou. A sem se nemusí se svou osobou nutně vejít. Bohužel. Nebo bohudík. Nechám na Vás.
  • došel jsem k závěru, že pan Kettner buďto neumí číst a nebo neumí prohlížet obsah webových stránek, neboť pátral po informaci, kdo že je správcem tohoto webu. (Vy všichni ostatní jste si jistě povšimli, že i u každého příspěvku je zde uveden jeho autor.) Navíc uvedl, že je zde spousta lží a polopravd. Ovšem co konkrétního má na mysli jsem se nedozvěděl, neb arogantní starosta mi nedal prostor k diskusi se slovy “Já znám zákon!” (bohužel, ani zdaleka ne). Měl na mysli právo občana obce vyjádřit se k projednávaným věcem. Bohužel, nejsem občan obce ve smyslu zákona o obcích. Nicméně tento zákon nezakazuje komukoliv vyjádřit se na zasedáních zastupitelstva obce. Záleží na zastupitelstvu. Já jsem jim však trnem v oku a proto mi neumožní vyslovit se přímo na zasedání. Považuji to za přízemní.

Pokud nevěříte svým očím a máte pocit, že je tento článek smyšlený, přijďte se sami přesvědčit na další zasedání zastupitelstva obce Kunratice u Cvikova, které bude 23. 11. 2011.

Příspěvek byl publikován v rubrice Pochybení úřadu, Zasedání zatupitelstva. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář