Třikrát a dost

Toto rčení jistě všichni znáte. Ale v případě místního OÚ bude spíše platit číslo z jazykolamu o stříbrných stříkačkách či koroptvích. Jedná se o pochybení OÚ, jak jsem zmiňoval ve svém prvním příspěvku.

Na 13. zasedání ZO dne 22. 6. 2011 bylo přijato usnesení o záměru prodeje pozemku pč. 2535/5 v katastru obce. Žádost si podal můj bratr s manželkou. Potud je vše v pořádku (doufám jen, že ne zázrakem). Problém nastává na dalším zasedání ZO, kdy je bod prodeje tohoto pozemku odložen, protože OÚ Kunratice u Cvikova pochybil a záměr nezveřejnil. Bratrovi to bylo jedno, protože na koupi pozemku nijak nespěchá. Já osobně v tom spatřuji záměr ze strany OÚ, neboť bratr se společně s panem Pavlusem v opozici obecního zastupitelstva.

OÚ se snaží zjednat nápravu svého pochybení a zveřejňuje záměr prodeje. Avšak místostarostka, paní Hanáková, poskytne dokument se záměrem prodeje, na kterém mi nějak nesedí data. Pořídil jsem kopii tohoto dokumentu, neboť je možné, že jej OÚ nechá vyměnit za správný. I když je možné, že později bude tvrdit, že to není jejich dokument. Škoda, že na zdejší OÚ nedorazila vymoženost v podobě digitálního podpisu (osobně jsem o možnostech informoval starostu již v únoru letošního roku). Věřím, že to pracovníkům místního OÚ vyhovuje. Teď zpět k mylným datům:

  1. Uvedené datum projednání je stanoveno na 22. 6. 2010. To je na rok přesně před schválením samotného záměru, ale co se letopočtu týče, zjevně se jedná o překlep a mělo být 2011. Ale i kdyby se nestal tento překlep, stejně by bylo datum projednání shodné s datem zveřejnění záměru.
  2. Jako datum vyvěšení je uvedeno 6. 6. 2011 – jak je možné vyvěsit záměr 16 dní před jeho samotným schválením?
  3. A datum sejmutí je opět stanoveno na 22. 6. 2010. Pominu-li opět překlep v letopočtu, znamená to, že v okamžiku, kdy se OÚ rozhodne pro záměr prodeje se dokument sejme z úřední desky. Čistě teoreticky, by se tedy opět neměl ukázat veřejnosti.

Zde Obecní úřad Kunratice u Cvikova opět pochybil. Myslím si, že po 20 leté praxi, by se toto již stávat nemělo. Ale faktem je, že záměr prodeje je pro místní úředníky novinka, přestože to zákon o obcích ukládá již řadu let.

Co se bude dít dál? Myslím si, že se prodej pozemku opět kvůli této chybě odloží.

Á propos, myslíte si, že zazněla od pracovníků OÚ nějaká omluva, když už se zasedání účastnil i bratr, který si podal žádost, která se kvůli pochybení OÚ odložila?

Příspěvek byl publikován v rubrice Pochybení úřadu. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

1 komentář u Třikrát a dost

  1. Jan Třísko napsal:

    Omlouvám se paní Hanákové za to, že jsem napsal, že ona poskytla nesprávný dokument. Jak uvedla na 16. zasedání, tento dokument nikdy neviděla. Tomu se dá věřit. Ale kdo si pak na úřadě dovolil použít její jméno v podpisové doložce?! Lze uvažovat jen o dvou lidech…

Napsat komentář