22. zasedání ZO Kunratice u Cvikova

Toto zasedání zastupitelů obce Kunratice u Cvikova bylo kratší než obvykle, nicméně se zde udála spousta zajímavých situací. Bohužel, na zasedáních ZO se stalo standardem, že se zde soustavně porušuje zákon. Většině zastupitelů, včetně starosty, je to jedno. Vám, občanům Kunratic u Cvikova, je též jedno, že zastupitelé jednají protizákonně? Podívejme se podrobněji na jednání zastupitelů.

  • starosta v úvodním proslovu vyřkl cosi jako “osvoboďme se od osobních předsudků a pracujme více pro obec”; toto zmiňuji záměrně, protože záhy vyjde najevo jisté pokrytectví.
  • starosta předložil opět program, který obsahoval navíc body, které nebyly dány na vědomost občanům – opět opakované a vědomé porušení zákona
  • když jsem se domáhal svých práv (jsem již občan obce ve smyslu zákona o obcích), místostarostka, paní Hanáková, mne nazvala hulvátem a sám pan starosta, pan Minařík, mne pro jistotu nazval kreténem; teď již asi chápete první bod tohoto výčtu – osvobozujeme se od osobních předsudků; nicméně, starosta musel uznat má práva a již jsem se mohl vyjadřovat k projednávaným věcem;
  • můj první dotaz na starostu byl, proč vědomě porušuje zákon? Hádejte, jak se obhájil. Trapně slovy “no comment”. Možná se již za svá pochybení začíná stydět, tak je raději nekomentuje. Škoda.
  • při kontrole plnění minulého usnesení přišel na přetřes i “sběrný dvůr” a evidence ukládaného odpadu. Starosta informoval zastupitele, že hovořil s panem Čížkem o usnesení zastupitelů, že se bude evidovat jméno, příjmení, číslo popisné (ano, Vaše adresa) a přibližné množství ukládaného odpadu. Podle slov starosty si to pan Čížek nadepíše. Neřekl však co, kam či do čeho. Asi jste postřehli, že se zde jedná o shromažďování osobních údajů, jež podléhá zákonu č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů. Zeptal jsem se opět starosty, jestli jsem správně z jeho slov pochopil, že pověřil pana Čížka shromažďováním osobních údajů o občanech Kunratic u Cvikova? Jistě uhádnete jeho odpověď. Ano, “no comment”.
  • starosta předkládá do diskuse, zda-li by zastupitelé eventuálně souhlasili s tím, že by člověku, který chce v Kunraticích postavit novostavbu, obec ručila na hypotéku obecním pozemkem. Pan starosta vykřikoval, že zná zákon (rozuměj zákon o obcích). Opět se ukazuje, že jej vůbec nezná. Obec nesmí ručit za závazky fyzických osob a právnických osob, vyjma případů, kdy se jedná o ní samotnou nebo její subjekty. Ovšem, kdyby zákon znal, tak s takovýmto nesmyslem do zastupitelstva nikdy nepřijde.
  • pan Kettner při přednesu návrhu usnesení do něj zamíchal i položku z diskuse; naštěstí si pan Tima toto své pochybení z předchozích jednání pamatoval a upozornil ho na to, že to do usnesení nepatří.

Opět se vrátím k prvnímu bodu tohoto článku. Starostovo a místostarostčino slovní napadání a urážení mé osoby zjevně nenaplňuje starostova prázdná slova o oproštění se od osobních antipatií. Neslučuje se s tím i ironická poznámka starosty na rezignaci mého bratra na post šéfredaktora Kunratického zpravodaje, se slovy, že rezignaci chápe, “vždyť je to přeci práce…” Zajímavé, že toto “pochopení” neprojevil, když paní Hanáková odmítla vést evidenci obecních vyhlášek. A to je “setsakramentská dřina”. Práci pro obec nechápu jen jako docházku na zasedání zastupitelstva či pobyt na obecním úřadě (i když je zde často k zastižení jen paní Králová), ale hlavně kvalifikovanou práci, zejména kvalifikovaná rozhodnutí. To ovšem bez znalosti české legislativy není možné. Opět se ukazuje, že starosta není schopen stát v čele zastupitelstva. Tím spíše, že se vyhýbá odpovědnosti za následky svých pochybení. Víte, že díky starostově neschopnosti, obec přišla téměř o tisíc korun při vyřizování mé jedné žádosti? Zajímalo by mne, jak se k tomu starosta postaví. Ale z cizího krev neteče, že?

Příspěvek byl publikován v rubrice Pochybení úřadu, Zasedání zatupitelstva. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

2 komentáře u 22. zasedání ZO Kunratice u Cvikova

  1. Vratislav Rejzek napsal:

    Pochybuji, že by se starosta choval tak, jak je tu popisováno. Vždyť by tím riskoval trestní stíhání a následný odchod z funkce.

    • Jan Třísko napsal:

      Vzhledem k tomu, že zde publikuji veřejně, nedovolím si lhát. Na rozdíl od starosty. Veškerá tvrzení vždy mohu dokázat.
      Co se jeho odchodu z funkce týče, starosta se dobrovolně koryta nevzdá a většina zastupitelů bohužel nechápe, jak starosta obci škodí, a tak jej neustále ve funkci podporuje.

Napsat komentář