Zavřeno! A přes to ani vlak nejede.

Hlavní náplní práce místostarosty/ky, je zastupovat starostu v jeho nepřítomnosti (§ 104 zákona o obcích). Logicky to vyplývá již z názvu funkce, že je tam namísto starosty. U nás to znamená, že když si starosta vezme dovolenou, tak si ji vezme i místostarostka. Takže se v klidu vyvěsí na dveře cedule, že je dovolená a jednoduše se nepremáva.

Lidé, naši ouředníci si z Vás dělají legraci. A Vám je to jedno? Nebo se to zdá jen mně?

A v legraci můžeme i nadále pokračovat 😀 Proč je například na úřední vývěsce vedle úřadu vystaven dokument bez podpisů? Vypsali se všechny propisky? To je ale nemilé 😉

A příloha zápisu ze zasedání? Kde je nějaké záhlaví, že se jedná o dokument obce? Proč je dokument napůl zpracovaný na PC a napůl dopsaný rukou? Asi na dokumentu pracovalo více osob a někdo na PC umí něco a další nic  🙂 Jakým usnesením bylo přijato toto rozpočtové opatření? Datum, který je do dokument dopsán rukou, je stejně neplatný, když u něj není podpis toho, kdo jej opravil. Proč ani tento dokument není vůbec nikým podepsaný? Aspoň tři křížky příště prosím 😛

Doporučuji zaměstnancům OÚ Kunratice u Cvikova absolvovat kurz v ovládání PC, zejména práci s kancelářskými aplikacemi a aby si přečetli (konečně) zákon o obcích.

Příspěvek byl publikován v rubrice Pochybení úřadu. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

2 komentáře u Zavřeno! A přes to ani vlak nejede.

  1. Stanislav Třísko napsal:

    Na tento nešvar, nepodepisování dokumentů, jsem již několikrát upozornil na zasedání zastupitelstva. Odpověď starosty: “To mám ten dokument podepsat na monitor?” Je až zarážející, že starosta s dvacetiletou praxí neví, jak elektronicky podepsat dokument v počítači a s nadsázkou řečeno ničí podpisy obecní monitor. Zamezilo by se potom konfrontacím typu: z obecního počítače přijde panu Pavlusovi dokument k vyvěšení na obecní web a po jeho vyvěšení, se k němu nikdo nehlásí. Viz poslední zasedání – paní Hanáková obvinila pana Pavluse, že si ten dokument napsal sám a doplnil tam její jméno. Jen pro informovanost, pan Pavlus má samozřejmě v doručené poště nezpochybnitelné důkazy, že onen dokument byl zaslán z OÚ.

Napsat komentář